Trifle with lemon curd en rood fruit

Ingrediënten

  • 1 pandorocake of een andere cake naar keuze
  • 100 g suiker
  • 5 eidooiers
  • 5 eiwitten
  • 250 g mascarpone
  • 8 eetlepels lemon curd
  • enkele meringue
  • bessen naar keuze (rood, blauw, framboos...)
  • bloemsuiker
  • blaadje munt

Een trifle is een op en top Brits dessert. An maakt er eentje met lemon curd en rood fruit.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Brits

Bereiding

  1. Klop met de mixer de eiwitten stijf en zet ze aan de kant.

  2. Neem een andere kom en klop hierin de eidooiers en de suiker tot een smeuïge massa.

  3. Stop met kloppen wanneer de vloeistof ingedikt en verdubbeld is. Voeg dan de mascarpone en de lemon curd erbij en meng weer goed.

  4. Als laatste schep je voorzichtig de eiwitten onder het beslag.

  5. Snij de cake in plakken van 0.5cm-1cm. 

  6. Steek de vorm van de potjes uit in de plakken cake. 

  7. Leg in ieder potje een plakje op de bodem. Lepel een beetje beslag op de cake en vervolgens wat bessen. 

  8. Verkruimel er wat meringue over. Herhaal tot het potje vol is. Eindig met een laagje bessen. 

  9. Werk af met wat bloemsuiker en eventueel een blaadje munt.

0
Nog geen stemmen