Tuin van groene asperges Régalys in een fris lentejasje

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Begin met de hazelnoten en de noten lichtjes te roosteren in een pan. Laat afkoelen.

  2. Reduceer tot poeder (voor de “terreau”) met de houtskool, met behulp van een peterseliesnijder.

  3. Snijd de asperges (niet geschild, rauw) in fijne plakjes. Bewaar de punten voor de garnering.

  4. Snijd de niet–geschilde appel in een fijne brunoise. Meng de aspergeplakjes en de appelpartjes.

  5. Breng enkele minuten voor het dresseren op smaak met olie, azijn, fleur de sel en het mengsel van de 10 pepers.

  6. Meng de zachte kaas, de avocado, het citroensap, de wasabipasta, peper en zout.

  7. Dresseren: Bloemen en kruiden uit de tuin en uit het wild (kaasjeskruid, primula, daslook, wilde geraniumbloemen, bergamotplant…) en basilicum, kervel, atsina cress, paarse shiso… Leg de kaas op het bord, bestrooi met de “terreau” en plant de aspergepunten erin. Spreid het mengsel van asperges en appel uit en strooi er de wilde kruiden en bloemen over.

0
Nog geen stemmen

Culinaria square

Dit recept is een gerecht van één van de chefs die aanwezig zullen zijn op Culinaria Square, het culinaire festival. Van 31 mei tot 3 juni in Tour & Taxis Brussel.

Alle info vind je op culinariasquare.com.