Vegetarisch vogelnestje

Ingrediënten

Grote fan van vogelnestjes, maar eet je het liefst vegetarisch? Met dit recept maak je lekkere vegetarische vogelnestjes zonder vlees! ;)

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook vier eieren hard. Snij de tofu fijn. Klop 1 eidooier los met een beetje water. Zet opzij.

  2. Kook de aardappelen gaar, plet ze en laat afkoelen. Meng het tofugehakt met het resterende rauwe ei en de aardappelpuree. Voeg wat bloem toe en kruid met lookkruiden. Tip: voeg net genoeg bloem toe tot je het kan kneden.

  3. Smeer ¼ van deze massa op een bord en leg een gekookt ei er in het midden op en maak een bolletje rond het ei.

  4. Haal de bol door de bloem, dan door het losgeklopte eigeel en vervolgens door het paneermeel. 

  5. Frituur ze op 180°C, gedurende 6 à 7 minuten. Serveer met frietjes, puree of pasta en tomatensaus.

0
Nog geen stemmen

Vegetarisch vogelnestje

1. Gebruik aardappelpuree
2. Paneer het vogelnestje