Vis met Balinese kruiden in bananenblad

Ingrediënten

  • sap van 2 jeruk limo (te vervangen door limoen)
  • 1 gula Bali (te vervangen door 1 el rietsuiker)
  • 1 tomaat, in partjes
  • 3 keffir-limoenbladjes, ragfijn gesneden
  • 3 Base megenep
  • 1 takje citroenbasilicum
  • zout
  • 500 visfilets (kabeljauw, koolvis)
  • bananenbladeren, gewassen en drooggedept
  • bananenbladeren, gewassen en drooggedept
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was de visfilets, dep ze droog en snijd ze in kleine stukjes. Pluk de citroenbasilicum.

  2. Vermeng de vis met de base megenep (= Indonesische kruidenpasta), citroenbasilicum, keffir-limoenblaadjes, tomaat, gula Bali, jeruk-limosap en zout naar smaak.

  3. Knip 4-6 stukken bananenblad van circa 25x20 cm. Leg op elk stuk een portie vis en sla beide kanten van het blad over de vulling heen dicht; zet de uiteinden van de pakketjes met tandenstokers vast.

  4. Leg de pakketjes in een stoompan, zet het deksel erop en stoom ze in circa 15 minuten gaar. Leg ze voor het opdienen nog 2-3 minuten per kant boven houtskoolvuur of onder de grill. Serveer met witte rijst en sambal.

0
Nog geen stemmen

Het Bali kookboek

Auteur:
Lonny Gerungan
Uitgeverij:
Fontaine uitgevers
Fotografie:
Warren Bright
ISBN:
9789059562301