Tartaar van kalfsvlees met radijsjes, gegrilde scampi’s en een Cava-dressing

Ingrediënten

  • 400 gr mager kalfsvlees (van de rug)
  • een halve rode paprika
  • een halve gele paprika
  • 1 dl olijfolie
  • 20 gr gemalen kaas
  • gemenge salade
  • ½ dl cava
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Spoel de paprika en de radijsjes en snijd ze in blokjes.

  2. Hak het vlees fijn, meng de groenteblokjes eronder en breng op smaak met de gemalen kaas. Werk af met een lepel olijfolie en kruid met zout en peper.

  3. Spoel de salade.

  4. Pel de scampi’s en bestrijk ze met olijfolie.

  5. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes.

  6. Kook de Cava kort, laat even afkoelen en meng met de tomatenblokjes en de resterende olijfolie.

  7. Bak de scampi’s in een hete pan.

  8. Schik de tartaar op koude borden. Serveer met de scampi’s, garneer met salade en lepel de Cava-dressing erover.

0
Nog geen stemmen

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.

BCV Belgisch Gecontroleerd Kalfsvlees