Lennert Deprettere
Zo maak je een Pizza Calzone
Ingrediënten
-
boter
-
2 uien
-
450 gr gepelde tomaten
-
1 teentje knoflook
-
zout en peper
-
tijm en laurier
-
150 gr champignons
-
200 gr kaas bel paese
-
200 gr ricotta
-
150 gr gekookte ham
-
50 gr gemalen parmezaan
-
50 gr geraspte gruyère
-
pizzadeeg (kruidige pizzabodems)
Bereiding
Smelt de boter en fruit de fijngesneden ui. Voeg de gepelde tomaten en geplette knoflook toe. Breng op smaak met peper, zout, tijm en laurier en laat 30 minuten sudderen.
Snijd de champignons in plakjes en fruit enkele minuten in verhitte boter. Meng de champignons met de tomatensaus en laat afkoelen.
Snijd de bel paese en de ricotta in blokjes. Snijd de gekookte ham in reepjes. Vermeng de gemalen parmezaan, de geraspte gruyère, de gemalen oregano en de ham met de koude saus.
Leg de bereiding in het midden van het deeg, vouw dicht, druk goed aan en plooi een boord over. Laat het deeg 15 tot 20 minuten rijzen.
Bak in een oven van 220 °C gedurende 15 tot 20 minuten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be