Zweedse gehaktballetjes met pepersaus
Ingrediënten
-
1 snee wit brood
-
1 scheutje melk
-
600 g gemengd gehakt
-
peper
-
een handvol fijngesneden peterselie
-
enkele stukjes fijngesneden ui
-
een handvol nootmuskaat
-
1 tl allspice
-
2 dunne plakjes boter
-
1 el bloem
-
1 scheutje rundsbouillon
Bereiding
Doe het brood in stukken drenk de sneetjes in melk.
Laat het brood weken.
Kruid het gehakt met peper en peterselie.
Voeg er stukjes fijngehakte ui, 4 eierdooiers en het gedrenkte brood aan toe.
Kruid met nootmuskaat en all spice.
Meng alles goed door elkaar. Rol balletjes.
Zet een pan op het vuur en doe er boter in. Bak de balletjes en voeg wat peper toe.
Haal de balletjes eruit en doe bloem, runderbouillon en melk in de pan. Meng ondertussen goed alles door elkaar.
Werk de saus af met peper, nootmuskaat en zout. meng de saus ondertussen.
Dresseer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be