Köttbullar of Zweedse gehaktballetjes van lamsvlees
Ingrediënten
-
250 g aardappelen
-
1 middelgrote ui
-
2 el peterselie (fijngehakt)
-
3 el paneermeel
-
1 pot veenbessenjam
-
5 el volle room
-
20 g boter
-
1 el olijfolie
-
zout
-
peper
Bereiding
Schil de aardappel, snijd hem in stukjes en breng aan de kook in gezouten water. Laat 10 tot 15 minuten koken.
Ondertussen: Hak de ui fijn en laat met de olie 10 minuten aanstoven op een heel zacht vuurtje in een kleine pan.
Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).
Meng het lamsgehakt met de peterselie, de room, het paneermeel, de ui, het zout en de peper, de uitgelekte en gepureerde aardappel tot u een soepele, niet-klevende textuur krijgt. Voeg indien nodig extra paneermeel toe.
Rol balletjes, leg ze op bakpapier op de bakplaat van de oven en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven of in de pan op een zacht vuurtje.
Serveer de köttbullar met warme veenbessenjam, aardappelpuree en erwtjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be