Gebakken pijlinktvis met udon noedels en komkommer
Ingrediënten
-
4 pijlinktvissen
-
200 gr udon noedels
-
¼ bot munt
-
½ bot koriander
-
½ komkommer
-
½ Romeinse sla
-
100 gr bospaddenstoelen
-
100 gr pindanoten
voor de saus
-
2 cm gember
-
2 teentjes look
-
½ rode chilipeper
-
2 el agavesiroop
-
½ limoen
-
100 ml rijstwijn
-
100 ml vissaus
-
100 ml sesamolie
-
1 el sojasaus
Bereiding
Kook de udon noedels tien minuten in kokend water.
Maak de pijlinktvissen schoon en geef ze schuine insnijdingen zodat ze mooi gaan krullen wanneer ze gebakken worden.
Giet de noedels af en spoel ze met koud water.
Snij nu de romeinse sla, de koriander, de munt en de fijn. Schil de komkommer met een dunschiller in dunne reepjes.
Snij de bospaddenstoelen in schijfjes en bak ze kort aan in een beetje maisolie.
Maak ondertussen de saus. Pel twee teentjes look en pers ze in de lookpers. Neem 2 cm geber en pers deze ook. Voeg vervolgens 100 ml rijstwijn, 100 ml vissaus, 100 ml sesamolie en 1 el sojasaus toe.
Snij een rode chilipeper in fijne blokjes en doe die er ook bij net zoals 2 el agavesiroop en het sap van een halve limoen.
Bak als laatste de pijlinktvissen in een beetje maisolie. Leg ze in de pan met de snijkant naar beneden en laat ze kort aanbakken.
Verdeel alle ingrediënten mooi over vier kommetjes en werk af met een lepel dressing.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be