Gebakken sardines met patatas bravas
Ingrediënten
-
16 sardines
-
800 g aardappelen
-
een paar eetlepels bloem
-
peper
-
zout
-
1 flinke scheut arachideolie
-
½ krop Romeinse sla
voor het sausje
voor de mayonaise
Bereiding
Schil en stoom de aardappelen gaar.
Emondeer of schil de tomaten. Maak een kruisje in de tomaat. Dompel 10 minuten onder in kokend water. Schrik in koud water en pel de tomaten.
Snij de tomaten in stukjes.
Snij de ajuintjes en de look fijn. Stoof aan in flink wat olijfolie.
Voeg tomaatjes toe aan de ajuinen.
Kruid met peper en zout. Voeg een halve eetlepel witte wijnazijn en wat suiker toe.
Laat even onder deksel stoven op een laag vuurtje. Roer af en toe in de pot.
Leg de aardappelen in een schaal. Laat even afkoelen.
Snij ze in blokjes.
Laat de saus nog even verder inkoken zonder deksel.
Kruid de sardientjes met peper en zout. Haal door de bloem.
Maak mayonaise (link). Doe in een spuitzak.
Bak de sardientjes in een pan met flink wat olie. Tip: ongeveer anderhalve minuut aan elke kant.
Frituur de aardappelen aan 175 graden. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.
Snij een citroen in partjes.
Leg de sardine en de aardappelen op een bord, lepel er de saus over. Werk af met wat sla, een partje citroen en mayonaise.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be