Gebakken sardines met patatas bravas

Ingrediënten

voor het sausje

  • peper
  • zout
  • 1 snuifje suiker
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 teen look
  • ½ ui
  • ½ el wittewijnazijn

voor de mayonaise

Tapas, het is het uitgangsbord van de Spaanse keuken. Patatas Bravas zijn bekend tot ver buiten de Spaanse grenzen. Wil je dit zelf eens maken? Dan vind je hier het recept. Sofie serveert er gebakken sardines bij. Heerlijk! 

Tip: je kan dit in een kleinere portie perfect als hapje serveren. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Spaans

Bereiding

  1. Schil en stoom de aardappelen gaar. 

  2. Emondeer of schil de tomaten. Maak een kruisje in de tomaat. Dompel 10 minuten onder in kokend water. Schrik in koud water en pel de tomaten.

  3. Snij de tomaten in stukjes. 

  4. Snij de ajuintjes en de look fijn. Stoof aan in flink wat olijfolie. 

  5. Voeg tomaatjes toe aan de ajuinen.

  6. Kruid met peper en zout. Voeg een halve eetlepel witte wijnazijn en wat suiker toe.

  7. Laat even onder deksel stoven op een laag vuurtje. Roer af en toe in de pot.

  8. Leg de aardappelen in een schaal. Laat even afkoelen. 

  9. Snij ze in blokjes.  

  10. Laat de saus nog even verder inkoken zonder deksel.

  11. Kruid de sardientjes met peper en zout. Haal door de bloem. 

  12. Maak mayonaise (link). Doe in een spuitzak.

  13. Bak de sardientjes in een pan met flink wat olie. Tip: ongeveer anderhalve minuut aan elke kant.

  14. Frituur de aardappelen aan 175 graden. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.

  15. Snij een citroen in partjes. 

  16. Leg de sardine en de aardappelen op een bord, lepel er de saus over. Werk af met wat sla, een partje citroen en mayonaise.

0
Nog geen stemmen