Filet pur pizzaiola met frietjes en mayonaise

Ingrediënten

voor de saus

voor de mayonaise

Samen met Sergio maakt Sofie zelf mayonaise en frietjes en serveert er een lekkere pittige tomatensaus bij. 

Tip: wil je het iets goedkoper, gebruik dan biefstuk of steak in plaats van filet pur.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de ajuin en snij fijn. Snij de tomaten in stukjes.  

  2.  Maak een bouquet garni van de tijm, peterseliestengels en laurier.

  3. Stoof de ajuin aan in wat olijfolie. Pel en pers de look. Voeg toe aan de ajuin. Voeg ook de kerstomaatjes toe. 

  4. Giet er de tomatencoulis, de tomatenblokjes en kippenbouillon aan toe. Leg er de bouquet garni bij. Kruid met peper en zout. Laat een uurtje inkoken met een fijngesneden chilipepertje of theelepel chilipasta. 

  5. Maak de mayonaise. Meng twee eidooiers met een eetlepel mosterd. Kruid met peper en zout. Meng goed. Voeg al kloppend voorzichtig de olie toe. Verfris met wat citroensap.

  6. Schil de aardappelen. Snij in frieten. Droog af en bak in twee keer krokant: op 150 graden en op 180 graden.

  7. Kruid het vlees met peper en zout. Bak langs beide kanten in boter.    

  8. Werk de saus af met rode wijn, suiker, oregano en kappers.

  9. Werk het bord af met geraspte parmesan. 

0

Nog geen stemmen