Filet pur pizzaiola met frietjes en mayonaise
Ingrediënten
-
4 filet pur (180 g/pp)
-
1 klontje boter
-
800 g frietaardappelen
-
4 kg ossevet
-
1 blok parmezaan
voor de mayonaise
voor de saus
-
1 ui
-
2 tenen look
-
1 blik (400g) tomatenblokjes
-
200 g kerstomaatjes
-
2 el olijfolie
-
500 g tomatencoulis
-
1 chilipeper
-
1 takje tijm
-
1 blaadje laurier
-
enkele stengels peterselie
-
200 ml koppenbouillon
-
1 scheutje rode wijn
-
1 el kappers
-
1 el suiker
-
1 takje verse oregano
Bereiding
Schil de ajuin en snij fijn. Snij de tomaten in stukjes.
Maak een bouquet garni van de tijm, peterseliestengels en laurier.
Stoof de ajuin aan in wat olijfolie. Pel en pers de look. Voeg toe aan de ajuin. Voeg ook de kerstomaatjes toe.
Giet er de tomatencoulis, de tomatenblokjes en kippenbouillon aan toe. Leg er de bouquet garni bij. Kruid met peper en zout. Laat een uurtje inkoken met een fijngesneden chilipepertje of theelepel chilipasta.
Maak de mayonaise. Meng twee eidooiers met een eetlepel mosterd. Kruid met peper en zout. Meng goed. Voeg al kloppend voorzichtig de olie toe. Verfris met wat citroensap.
Schil de aardappelen. Snij in frieten. Droog af en bak in twee keer krokant: op 150 graden en op 180 graden.
Kruid het vlees met peper en zout. Bak langs beide kanten in boter.
Werk de saus af met rode wijn, suiker, oregano en kappers.
Werk het bord af met geraspte parmesan.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be