Gebakken spruitjes met varkenshaasje en pickles saus

Ingrediënten

Als er iets is wat Josje echt niet lust, dan zijn het spruitjes. Aan Sofie om haar te overtuigen met dit recept.

Beginner
4 personen
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met het stomen van de aardappelen. Terwijl spoel je de spruitjes en doe je ze in de keukenrobot, tot ze fijngesneden zijn. Spoel de fijngesneden spruitjes nog een keer onder water.

  2. Pel de teentjes look, plet ze en stoof ze met olijfolie en een klontje boter aan in een pan. Doe er ook de salieblaadjes bij. Ook de gerookte sneetjes eendenborst mogen bij in de pan.

  3. Voeg nu ook de spruitjes eraan toe, kruid met peper en zout, voeg worcestersaus toe en laat alles tien minuten sudderen.

  4. De patatjes: snij de gestoomde Charlotte aardappelen in tweeën en leg ze in een ovenschotel.

  5. Strijk boter over de aardappelhelften en kruid met peper en zout. Zet ze een kwartier in een op 200 graden voorverwarmde oven.

  6. Ondertussen stoom je kleine bloemkool roosjes tot ze al dente zijn.

  7. Kruid de varkenshaasjes met peper en zout en bak ze vervolgens in de pan.

  8. Voor de saus begin je met het maken van een klassieke roux: smelt een klontje boter en doe er een eetlepel bloem bij. Blus die met de kippenbouillon en room. Daarna mag er ook nog een theelepel kurkuma, peper en zout, een eetlepel zilveruitjes en augurkjes aan toegevoegd worden.

  9. Om de spruitjes een zoete toets te geven voeg je een eetlepel honing toe.

  10. Nu de aardappelen uit de oven halen en dan is het tijd om te dresseren. Leg een stukje varkenshaas op een bord, de spruitjes en patatjes erbij, afwerken met de saus en klaar is Kees (euh.. Josje)!

0
Nog geen stemmen