Eendenborst met gebakken mango en granaatappel-hoisin saus

Ingrediënten

voor de saus

Tess Goossens lust geen warm fruit en al zeker geen eend. Sofie schotelt haar toch een gerechtje voor. Benieuwd of ze het lust?

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pel en snij een sjalot fijn. Stoof het sjalotje in wat olie. Voeg 4 tasjes rijst en 8 tasjes water toe. Doe er nog takje rozemarijn bij. Breng aan de kook onder deksel. Zet het vuur uit, wanneer het kookt en laat verder garen. 

  2. Kruid de eendenborsten met zeste van sinaasappel, peper en zout. Marineer in honing en olijfolie.  

  3. Maak de saus. Meng de hoisinsaus met sap van granaatappel. Voeg ook 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en eetlepel honing toe. 

  4. Pers of snij wat gember fijn en voeg toe aan de saus. 

  5. Stamp koriander- en venkelzaad fijn. Strooi over het vlees.

  6. Grill het vlees in een erg hete pan. Begin met de kant van het vel. Draai om en bak verder op een lager vuur.

  7. Snij de koriander en pijpajuin fijn. 

  8. Haal het takje uit de rijst. Voeg de kruiden toe aan de rijst. Meng ook wat sesamzaad onder de rijst.

  9. Haal wat pitjes uit een granaatappel. 

  10. Schil de mango en bak in olie. Kruid met peper en zout.

  11.  Snij het vlees in stukjes. Decoreer het bord en werk af met granaatpitjes.

0
Nog geen stemmen

Hoisinsaus

Hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water. Deze saus is typisch voor de Chinese keuken, maar wordt ook in de Vietnamese keuken gebruikt. 

 

Je vindt deze saus normaal wel in de betere supermarkten.