Gemarineerde skrei op Japanse wijze met edamame en lookpuree
Bereiding
Meng alles voor de marinade. Warm kort op. Laat afkoelen
Marineer de vis zes uren in de marinade.
Stoom de edamamebonen. Haal uit de pel.
Schil de aardappelen. Stoom gaar. Pel de look, pers en kleur lichtjes aan in boter. Pureer de aardappelen en meng de look onder de puree. Voeg naar smaak zure room (of melk) toe en kruid met peper en zout.
Stoom de lente-ui. Snij in stukken. Pel en snij de sjalot fijn. Pel en snij de look in schijfjes. Meng deze groenten en doe in een ovenschotel. Doe er de edamamebonen bij en besprenkel met olijfolie.
Leg de vis in de ovenschaal. Gaar ongeveer 7 minuten in de voorverwarmde oven van 250 graden Celsius.
Was veldsla en peterselie. Snij grof. Meng net voor het serveren onder de puree.
Serveer de vis met wat puree, groenten en jus van de ovenschotel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be