Kabeljauw in groene kool met witte selder en een bieslooksaus

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Vetarm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Begin met het roosteren van de macadamianoten. Leg ze op een ovenplaat en zet ze ongeveer 5 minuutjes in een oven van 190 graden. 

  2. Snij een tiental bladeren van de groene kool af en leg ze even in kokend water met een snuifje bicarbonaat. 

  3. Haal ze er na een minuutje of twee terug uit en verwijder de dikke nerven. 

  4. Maak een sausje van de cottage cheese, fijngesneden bieslook, grofgehakte macademianoten en zeste van een citroen.

  5. Neem de kabeljauw uit de diepvries. Leg elk stuk op een blad van de groene kool, doe daar bovenop een schep van de cottage cheese dressing. Pak de vis vervolgens in. 

  6. Leg de vispakketjes in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper. Bedek met aluminiumfolie en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. 

  7. Schil nu de groene selder, snok fijn en bak op in olijfolie met korianderzaad en kurkuma. Voeg hier ook de hartjes (de dikke nerven) van de groene kool aan toe. Voeg tijdens het bakken een scheutje water en 1 el witte wijnazijn toe. 

  8. Haal de vis uit de oven en dresseer op een bord samen met de gebakken groentjes. Besprenkel met wat olijfolie en werk af met een takje verse dragon. 

0
Nog geen stemmen

WWF Viswijzer

Koken met duurzame vis? Ontdek hier de viswijzer