Ribbetjes met honing en gepofte aardappel met kruidenboter
Ingrediënten
voor de gemarineerde ribbetjes
-
1,4 kg varkensribbetjes
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
1 tl sambal oelek
-
10 el vloeibare honing
-
5 el witte wijnazijn
-
5 el ketchup
-
1 tl (gerookt) paprikapoeder
-
1 tl currypoeder
-
vers gemalen peper
-
een snuifje zeezout
voor de gepofte aardappel met kruidenboter
-
4 aardappelen (grote, vastkokend)
-
100 g boter
-
1 sjalot
-
vers gemalen peper
-
een snuifje grof zeezout
-
sap en zeste van 1 citroen
-
een handvol platte petserselie
voor de witte koolsalade
-
1/4 witte kool
-
1 bosje verse dille
-
6 el chardonnay azijn
-
6 el zonnebloemolie
-
3 el Griekse yoghurt
-
vers gemalen peper
-
een snuifje zeezout
Bereiding
Maak de marinade: Schil de ui en snipper fijn. Schil de knoflook, pers uit en meng met de rest van de ingredienten.
Marineer de ribbetjes: Laat de ribbetjes minstens 2h marineren in de koelkast. (Je krijgt het beste resultaat als je ze een hele nacht laat marineren.)
Bak de ribbetjes: Verwarm de oven voor op 150C. Verdeel de ribbetjes over een grill op de bakplaat en zet 2h in de oven.
Maak de gepofte aardappel: Schrob de aardappelen goed en stoom ze gaar.
Maak de kruidenboter: Schil de sjalot en snipper fijn. Hak de kruiden en meng door de boter met de rest van de ingredienten.
Maak de wittekoolsalade: Cutter de kool en komkommer en meng met de rest van de ingredienten. Breng op smaak met peper en zout.
Werk af: Haal de ribbetjes uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 250C.
Snij de aardappelen doormidden en schep er de kruidenboter in.
Zet de ribbetjes 3-5 minuten in de oven tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
Serveer de ribbetjes met de gepofte aardappel met kruidenboter en de witte koolsalade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be