Ribbetjes met honing en gepofte aardappel met kruidenboter

Ingrediënten

voor de gemarineerde ribbetjes

  • 1,4 kg varkensribbetjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 10 el vloeibare honing
  • 5 el witte wijnazijn
  • 5 el ketchup
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • vers gemalen peper
  • een snuifje zeezout

voor de gepofte aardappel met kruidenboter

  • 4 aardappelen (grote, vastkokend)
  • 100 g boter
  • 1 sjalot
  • vers gemalen peper
  • een snuifje grof zeezout
  • sap en zeste van 1 citroen
  • een handvol platte petserselie

voor de witte koolsalade

  • 1/4 witte kool
  • 1 bosje verse dille
  • 6 el zonnebloemolie
  • 3 el Griekse yoghurt
  • vers gemalen peper
  • een snuifje zeezout

Op reis met Chris Van Espen. Vanaf nu heeft Chris van Sofie de lieve bijnaam 'honingribbetje' gekregen. Zoetebek en vleesliefhebber ten top.  

Hij heeft een hekel aan vliegen, maar het weerhoudt hem niet van reizen naar de USA, zijn favoriete bestemming. En de ribbetjes zijn daar heerlijk! Een spicy toets en voor erbij: een gepofte aardappel met kruidenboter en een 'echte' wittekoolsalade.  Eten met je handen is toegestaan!

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de marinade: Schil de ui en snipper fijn. Schil de knoflook, pers uit en meng met de rest van de ingredienten.  

  2. Marineer de ribbetjes: Laat de ribbetjes minstens 2h marineren in de koelkast. (Je krijgt het beste resultaat als je ze een hele nacht laat marineren.)

  3.  Bak de ribbetjes: Verwarm de oven voor op 150C. Verdeel de ribbetjes over een grill op de bakplaat en zet 2h in de oven.  

  4. Maak de gepofte aardappel: Schrob de aardappelen goed en stoom ze gaar.

  5. Maak de kruidenboter: Schil de sjalot en snipper fijn. Hak de kruiden en meng door de boter met de rest van de ingredienten. 

  6. Maak de wittekoolsalade: Cutter de kool en komkommer en meng met de rest van de ingredienten. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Werk af: Haal de ribbetjes uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 250C.  

  8. Snij de aardappelen doormidden en schep er de kruidenboter in. 

  9. Zet de ribbetjes 3-5 minuten in de oven tot ze mooi gekarameliseerd zijn.

  10. Serveer de ribbetjes met de gepofte aardappel met kruidenboter en de witte koolsalade.

5
Average: 5 (1 vote)