Slagroomtaart met rabarbercompote

Ingrediënten

voor de biscuit

  • 175 g eieren
  • 3 eierdooiers
  • 350 g boyage (175 bloemsuiker + 175 amandelpoeder)
  • 135 g suiker
  • 220 g eiwit
  • 135 g bloem
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Doe wat water in een pot. Verwijder de uiteinden van de rabarber, snij in stukjes en bestrooi met suiker. Laat zacht pruttelen tot een mooie compote.

  3. Voor de biscuit: Meng de eieren, eidooiers, bloem en broyage (1/2 amandelpoeder + 1/2 bloemsuiker ) en Sweet Mix. Klop intussen ook het eiwit op met de suiker. Voeg alles bij elkaar en meng tot een homogene massa.

  4. Boter een taartvorm in, bestuif met bloem en vul op met het beslag. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat afkoelen.

  5. Snij het overige vers fruit in stukken. Maak letters naar keuze in marsepein en brand af met een bunsenbrandertje.

  6. Klop de room op met een eetlepel suiker.

  7. Snij de biscuit horizontaal door in drie lagen. Besprenkel de bovenkant van de eerste laag met cava en smeer in met rabarbercompote en slagroom. Plaats hierop de volgende laag en herhaal nog twee maal. Besmeer ook de zij -en bovenkant van de taart met slagroom, spuit roosjes op de bovenkant en versier met het vers fruit en de marsepein.

4.6
Average: 4.6 (5 votes)