Varkenshaasje Blackwell met amandelkroketjes
Ingrediënten
-
4 stukken varkenshaas van 150 gr 't stuk
-
boter
-
peper en zout
Voor de Blackwellsaus
-
1 kleine bloemkool
-
1 potje kleine opgelegde zilveruitjes
-
1 potje kleine opgelegde augurken
-
1 l blanke fond of gevogeltefond
-
50 gr boter
-
50 gr bloem
-
1 el kurkumapoeder
-
peper en zout
-
50 ml room
-
4 eieren
Voor de amandelkroketjes
-
1 kg bloemaardappelen
-
boter
-
muskaatnoot, peper en zout
-
400 gr amandelschilfers
-
bloem
Bereiding
Schil de aardappelen, en kook ze gaar in gezouten water.
Maak een roux: smelt 50 gr boter in een pannetje, laat smelten en doe daar 50 gr bloem bij en roer goed. Doe daarbij de fond: eerst een klein beetje om goed te mengen, en dan de rest. Laat goed doorkoken en kruid met peper en zout.
Breek kleine roosjes van de bloemkool. Snij de augurkjes in schijfjes. Doe de bloemkool, de augurkjes en de zure uitjes bij de saus. Voeg 1 eetlepel kurkuma toe voor de gele kleur. Laat op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg een scheutje room toe als de saus mooi is ingedikt, en kruid eventueel nog bij.
Giet de aardappelen af. Zet drie schalen klaar om te paneren. Scheid de eitjes, en doe de dooiers bij de aardappelen, en het eiwit in één van de schalen. Doe in de andere kommen bloem en amandelschilfers.
Stamp de aardappelen, en kruid met peper, zout en muskaatnoot en voeg een klontje boter toe. Meng alles goed onder mekaar. Schep mooie bolletjes puree met een ijsschepper, en wentel in de bloem. Leg ze vervolgens in het eiwit, en dan in de amandelschilfers.
Verwarm het frietvet voor op 180°C.
Kruid de varkenshaasjes met peper en zout, en bak in een pan met boter.
Frituur de amandelkroketjes in kleine porties. Snij het vlees in plakjes.
Serveer het vlees met de kroketjes en de Blackwellsaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be