Vegan milkshake, vegan ijsjes en zelfgemaakte vegan choco

Ingrediënten

Voor de milkshake

 • 1 glas amandelmelk
 • 1 doos vegan 'cinnamon' roomijs
 • 250 g aardbeien

Voor de ijsjes

Voor de choco

 • 5 el cacaopoeder (rauw en ongezoet)
 • enkele el agavesiroop
 • 100 g amandelpasta
 • 1 weckpotje om in te bewaren
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Veganistisch
Dessert

Bereiding

 1. Voor de ijsjes: De ijsjes bestaan uit twee smaken: een rood en een geel deel. Begin met de gele helft. Snijd hiervoor de appelsienen en citroenen in twee en pers ze uit.  

 2. Doe 2 el agavesiroop en 4 el water in een pot, zet op het vuur en laat kort opkoken tot de agavesiroop opgelost is. Giet de siroop bij het sap van de appelsienen en citroenen. Meng onder elkaar.  

 3. Vul de ijsvormpjes voor de helft met deze siroop. Zet ze minstens één uur in de vriezer zodat ze kunnen opstijven.

 4. Maak ondertussen de rode helft van de ijsjes: doe de frambozen in een kom en doe hier de zeste van 1 limoen bij. Voeg eventueel basilicum of munt toe. 

 5. Breng opnieuw 4 el water aan de kook met 2 el agavesiroop. Meng de siroop met de frambozen. Mix fijn. Giet de rode coulis op de opgesteven gele ijsjes en laat opnieuw invriezen. 

 6. Zet de ijsjes minimum twee uur in de vriezer zodat ze volledig kunnen opstijven.

 7. Voor de milkshake: doe per persoon 2 bollen vegan roomijs in een blender. Snijd de kroontjes van de aardbeien en voeg ze bij het ijs. Tip: je kan dit met alle fruitsoorten maken.

 8. Giet ook een glas amandelmelk in de blender en blend alles samen fijn. Versier het glas eventueel met wat frambozencoulis. Giet de milkshake in het glas en werk af met een leuk rietje.

 9. Voor de choco: meng het cacaopoeder en de agavesiroop onder elkaar in een grote kom. Roer met een klopper tot een gladde massa. Tip: als de massa niet echt smeerbaar is, kan je nog wat agavesiroop toevoegen.

 10. Voeg op gevoel en smaak amandelpasta toe. Begin met een eetlepel, meng onder elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat toe.

 11. Doe de choco in een pot om hem te bewaren. 

0
Nog geen stemmen