Moussaka met rode bonen, courgette en 'vegan' gehakt

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Grieks
Veganistisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Begin met de tomatensaus. Pel en snij de ui fijn. Pel en plet de look.

  2. Doe de olijfolie in een pan en zet hem op het vuur. Voeg de geplette look en de helft van de fijngesneden ui toe. Stoof aan tot de ui glazig is.

  3. Voeg de tomatenstukjes uit blik toe. Kruid het geheel met peper en zout.

  4. Spoel de rode bonen en voeg ze samen met de oregano bij de tomatensaus. Laat pruttelen op een zacht vuurtje.

  5. Grill nu aardappelen en courgette. Schil hiervoor de aardappelen. Snij ze samen met de courgette in schijfjes. Meng met olijfolie en kruid met peper en zout. Warm een grillpan op. Grill de courgetteschijfjes. Draai ze om wanneer de onderkant voldoende gegrilld is. Haal ze uit de pan en leg opzij. Grill de aardappelschijfjes op dezelfde wijze. 

  6. Neem een andere pan, voeg olijfolie toe. Warm op. Bak de andere helft van de ui in een beetje olijfolie en bak hierin ook het gehakt. Kruid met peper en zout.

  7. Neem een ovenschoteltje en vul het met de ingrediënten. Begin met een laag gehakt. Dan volgt een laag courgette, een laag aardappelen en een laag tomatensaus. Bouw verder op met een tweede laag tot de ovenschotel net niet gevuld is.

  8. Werk af met een laag kaas.

  9. Zet 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

0
Nog geen stemmen