Abrikozentaart

Ingrediënten

  • droge witte bonen
  • 1 groot blik abrikozen
  • amandelschilfers
  • abrikozenconfituur

Deeg

  • 250 gr patisseriebloem
  • 65 gr kristalsuiker
  • 150 gr echte boter
  • snuifje zout
  • 2 eierdooiers

Vulling

  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • 75 gr kristalsuiker
  • 5 dl melk
  • 70 gr amandelpoeder
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, suiker en boter voor het deeg in een kom. Voeg de eierdooiers en een snuifje zout toe. Kneed alles goed samen, wikkel in plastiekfolie en laat 1u rusten in de koelkast.

  2. Giet de abrikozen af en pureer de helft ervan met een cutter of in de blender. Giet 2,5 dl hiervan in een kookpot. Meng het puddingpoeder met een deel van de melk. Giet dit mee in de kookpot en giet de rest van de melk erbij. Roer goed door en laat op een zacht vuurtje indikken. Doe het amandelpoeder erbij en laat even opkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  3. Haal het deeg uit de koelkast, rol uit met een deegrol en leg in een taartvorm. Prik gaatjes in het deeg, leg er boterpapier op en vul met de droge witte bonen. Bak 10 à 15 min op 180°C.

  4. Vul de taart met de vanillepudding. Leg hierop de rest van de abrikozen. Overstrooi met amandelschilfers. Bak de taart 20 à 25 min op 180°C.

  5. Verwarm een beetje abrikozenconfituur en smeer bovenop de taart als afwerking.

0
Nog geen stemmen

Abrikozentaart

1. Doe minder suiker bij het deeg
2. Gebruik enkel eierdooiers en meer boter
3. Weeg alle ingrediënten voor de vulling af
4. Bak het deeg voor met gewicht op