Appeltaart met laagje eiwit
Ingrediënten
-
3 appels
-
0,6 dl melk
-
½ dl arachideolie
-
6 eigelen
-
180 gr bloem
-
220 gr suiker
Bovenlaag
-
200 gr suiker
-
100 gr eiwitten
Bereiding
Doe de bloem en de suiker in een kom en voeg de eigelen erbij (hou de eiwitten apart bij). Giet de melk en olie erbij en roer goed met een garde. Giet het deeg in een bakvorm.
Snij de appelen in schijfjes en leg deze in waaiervorm op het deeg. Zet de taart in een oven van 180°C gedurende 30 à 35 min.
Weeg 100 g eiwitten af. Doe de suiker erbij en mix met een mixer. Haal de taart uit de oven en smeer het eiwit bovenop de taart. Zet dit nog 10 min in de oven op 240°C
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be