Boterkoeken

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Doe het zout, de suiker en de bloem in een kom en maak een kuiltje. Meng de gist met de melk tot hij volledig opgelost is en giet dit mee in de kom. Voeg het ei en de 50 gr boter toe en kneed alles goed met de handen. Wikkel het deeg stevig in plastiek folie en laat het heel koud worden in de koelkast.

  2. Bestrooi de werktafel met wat bloem en rol het deeg hierop uit met een deegrol. Snij de koude boter in schijfjes en verdeel dit over 2 helften van het deeg. Vouw het deeg toe van links naar rechts en rol terug uit met de deegrol. Herhaal dit 3 maal.

  3. Snij het deeg in repen van ongeveer 5 cm en rol deze goed uit met een deegrol. Strooi hierover een handvol rozijnen en druk ze er heel lichtjes in met een deegrol. Snij per reep ruitvormen uit het deeg van ongeveer 5x7 cm en rol de ruitvorm rond je vinger, beginnend met het punt, en sluit goed.

  4. Laat deze vormen rijzen tot ze dubbel zo dik zijn en steek ze in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 6 minuten. Laat ze nog 12 à 15 min. in een oven van 190°C, haal ze uit de oven en besmeer met suikerwater

0
Nog geen stemmen

Boterkoeken

1. Gebruik verse gist en minder eieren
2. Werk met ijskoude echte boter
3. 'Toer' het deeg driemaal