Fazant opbakken

Ingrediënten

  • kippenkruid
  • 2 dl wildfond
  • 1 dl sherry
  • 2 dl room
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 fazant (in stukken gesneden)
  • klontje boter
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem een braadpan of braadpot, smelt een weinig boter en schroei de fazant eerst dicht langs de velkant gedurende 5 à 6 minuten.

  2. Draai om en laat ook de andere kant mooi bruin bakken gedurende 4 à 5 minuten. Als je er witloof bij wil moet je dit nu ook meebakken anders is het op het einde niet gaar. Zorg ervoor dat je pan vol ligt.

  3. Blus met sherry en voeg nadien de fond erbij. Doe er nog een beetje PH kippenbouillon bij en laat even inkoken. Doe er dan de room bij, zorg ervoor dat de fazant half onder staat en laat voor de helft inkoken.

0
Nog geen stemmen