Gebraad met wildsaus

Ingrediënten

  • 250 ml wildfond
  • 1 blaadje laurier
  • suiker
  • balsamico-azijn
  • enkele jeneverbessen
  • 600 gr hertengebraad
  • 40 ml rode wijn
  • 40 ml rode porto
  • een blokje pure chocolade
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Strooi de suiker in een pan tot de bodem bedekt is en laten karameliseren op een zacht vuur. Zie er goed op toe dat de suiker niet aanbrandt. Wanneer de suiker gekarameliseerd is voeg je de Porto en rode wijn toe (1/4 van de totale hoeveelheid vloeistof). Voeg ook een scheut balsamicoazijn toe. Op het einde de bouillon toevoegen. Tijm, laurier en een paar jeneverbessen bijvoegen voor de smaak. De saus verder tot de helft laten inkoken.

  2. Laat de boter bruinen en het vlees langs beide kanten bruin braden (langs beide kanten 4 minuten) Zet er een deksel op en laat naar wens garen. 6-8 minuten voor saignant, 12-14 minuten voor à point of 20 minuten voor bien cuit. Haal het vlees uit de pot en laat het rusten.

  3. Blus ondertussen het bruin aanbaksel met de half ingekookte saus. Werk de saus af met een stukje pure chocolade.

  4. Zeef de saus en werk op met wat klontjes boter. Indien ze niet dik genoeg is moet je maïszetmeel toevoegen. Serveer het vlees met de saus.

5
Average: 5 (1 vote)