Gemarineerde paprika

Ingrediënten

  • 4 paprika's (rood en geel)
  • 2 el basilicum (vers gehakt)
  • 1 el honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el citroensap
  • Pomodorikruiden
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Leg de paprika’s in z’n geheel in een ovenschotel en zet deze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 min. (hete lucht).

  2. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Trek de steel eruit, pel het vel eraf en schraap de pitjes eruit. Snij in lange repen en leg in een schotel of kom.

  3. Vermeng de ingrediënten voor de vinaigrette (olijfolie, honing, witte wijn azijn, Pomodori kruiden, peper, zout en eventueel look) en roer stevig door.

  4. Overstrooi de paprika’s met gehakte basilicum, giet de vinaigrette erover en serveer onmiddellijk of laat nog een nacht marineren.

0
Nog geen stemmen