Hazenrug

Ingrediënten

  • 1 hazenrug
  • 1 dl porto
  • 1 dl PH groentenbouillon
  • 3 el frambozenazijn
  • 1 el veenbessenconfituur
  • 2 dl room
  • 2 el bessen
  • 1 klontje boter
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de haas met peper en zout. Smelt boter in de pan. Wanneer de boter schuimend en licht bruin is leg je de hazenrug op zijn kant in de pan en bak mooi bruin aan 1 zijde gedurende 2,5 minuten. Draai hem de doe dit hetzelfde aan de andere kant. Bak ook het vel mee aan voor de smaak.

  2. Haal de haas uit de pan, leg hem in een ovenschotel, dek af met zilverpapier en zet in de oven. Voor roze 10-12 minuten, voor à point 14-16 minuten. Ga terug naar de pan, roer het aanbaksel los met de Porto Giet er de groentenbouillon bij, de azijn, de room, de veenbessenconfituur en laat inkoken.

  3. Werk de saus op met boter en roer er de besjes door.

  4. Haal de haas van de rug, snijd hem schuin in schijfjes van 2cm en giet de saus erover.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812

Hazenrug

1. Bak in een kleefpan
2. Bak alle kanten van de hazenrug even lang aan
3. Bak nadien verder in de oven onder aluminiumfolie