Seitan-peperspiesjes met gevulde tomaten

Ingrediënten

voor de spiesjes

voor de gevulde tomaten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de seitanspiesjes. Maak de marinade: pel en snipper de sjalotjes fijn, snij de chillipepers in reepjes en ontdoe ze van de pitjes, snij de knoflook in kleine stukjes, schil en snij de gember in kleine stukjes. Laat alles samen op een zacht vuurtje garen in olie gedurende 10 à 15 minuten. 

  2. Maal ondertussen de peperkorrels en het korianderzaad. Voeg de gemalen kruiden, sojasaus en suiker toe aan de ingrediënten in de pan en roer goed om. Laat alles samen nog even doorwarmen. Laat nadien even afkoelen.

  3. Snij de seitan in blokjes. Giet de marinade (deels afgekoeld) over de seitan in een schaal en laat marineren (enkele uren tot een nacht) in de koelkast.

  4. Snij de lente-ui in stukken, giet de seitanblokjes af en bewaar de marinade in een aparte kom. Steek de blokjes seitan afwisselend met de stukken lente-ui op spiesjes.

  5. Gril de spiesjes op de BBQ en bestrijk ze regelmatig met wat marinade.

  6. Voor de gevulde tomaten. Snij een hoedje van de tomaten en hol ze uit. Hou het vruchtvlees bij en snij het hoedje in kleine blokjes. 

  7. Breng 200 ml groentebouillon aan de kook. Doe de couscous, tomatenvruchtvlees en kruiden in een ruime kom. Overgiet met de kokende bouillon en laat even staan. Roer na enkele minuten goed om.

  8. Verhit 4 eetlepel olijfolie in een pan. Pel en snipper de ui en het teentje knoflook fijn. Laat samen bakken in een pan tot de ui glazig is. Voeg nadien toe aan de couscous en roer opnieuw goed om. 

  9. Snipper op het laatste de basilicum fijn en roer onder de couscous. Vul de tomaten op met het mengsel en grill ze op de BBQ. Werk af met wat verse basilicum.

0
Nog geen stemmen