Kaneelbolletjes uit Zweden
Bereiding
Giet de melk en de room in een steelpannetje en warm zachtjes op. Voeg de kardemon en de boter toe en laat mee smelten. Wanneer dit op lichaamstemperatuur is, verbrokkel dan de gist erbij en roer door.
Doe de bloem en de suiker in een kom en voeg een snuifje zout en de kaneel toe. Giet de warme melk hierbij en kneed stevig tot een glad deeg. Leg het deeg in een kom en dek af met plastiekfolie. Zet in een oven van 35°C tot hij dubbel gerezen is.
Meng alle ingrediënten voor de vulling 150gr verse zachte boter, 150gr kristalsuiker en 2el kaneel) en plet door elkaar met een vork.
Haal het deeg uit de oven en rol hem uit met een deegrol. Snij het deeg in 2 en smeer de vulling erop. Rol losjes op tot een worst en snij in ringen van ong. 2 cm
Leg de ringen in grote papieren cupcake vormpjes en laat nogmaals dubbel rijzen gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C. Smeer ze in met eigeel met wat water en versier met parelsuiker Bak ze in een voorverwarmde oven van 225°C gedurende 10 minuten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be