Kroketten maken zonder paneren

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen

  2. kook ze gaar in gezouten water, giet ze af en zet even terug op het vuur om te drogen

  3. stamp de aardappelen tot puree en kruid bij met zout, peper en muskaatnoot. voeg het ei toe en meng.

  4. voeg de bloem en maïszetmeel toe en roer stevig door met een garde

  5. duw de puree warm door de krokettenmachine

  6. laat de worsten afkoelen in de koelkast gedurende 1 à 2u (onafgedekt)

  7. snij de worsten in kroketten met een warm mes

  8. bak ze in een friteuse van 180 à 190°C en laat ze uitlekken op keukenpapier

4.5
Average: 4.5 (2 votes)

Kroketten maken zonder paneren

1. Snij de aardappelen in gelijke stukken
2. Schud de aardappelen droog
3. Voeg geen boter of melk toe
4. Voeg bloem en maïszetmeel toe