Paella

Ingrediënten

  • paellakruiden
  • 1½ l kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 glas witte wijn
  • 50 gr erwten
  • 2 teentjes look
  • 2 tomaten
  • 100 gr zeevruchten
  • saffraandraadjes
  • 500 gr paella-rijst
  • niet-ontbeende kip (in kleine stukjes)
  • 6 gamba's
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Spaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en bak de stukken kip mooi bruin aan. Kruid de kip met peper en zout. Haal de kip even uit de pan. Voeg de ajuin en de look fijngesneden toe. Strooi de rijst in de pan (1 kop/pers) en roer ze in de olijfolie tot de rijst glazig is en blus met een glas witte wijn en laat inkoken.

  2. Voeg dan de kippenbouillon beetje bij beetje toe (voor 1 kop rijst 3 koppen bouillon). Laat telkens de rijst de bouillon opnemen, en voeg nieuwe bouillon toe. Voeg de stukken kip er terug bij.

  3. Voeg de paprika toe. Doe de saffraan en de paellakruiden in de pan en schep de rijst goed onder de bouillon. Rustig laten garen (20-25min) op een laag vuur.

  4. Bak de gamba's en zeevruchten met wat look in olijfolie. Gaar de mosselen.

  5. Na 20min voeg je de erwtjes toe, de gamba's, de zeevruchten en de tomaatjes. Voeg nog een beetje bouillon toe en als laatste de mosselen.

  6. Laat nog 10 minuten verder garen en de paella is klaar.

  7. Tip: het is niet erg dat de rijst onderaan de pan een beetje verbrandt. Dit is een erg lekker gekarameliseerd korstje, de Spanjaarden noemen het 'soccarat'.

0

Nog geen stemmen

Paella

1. Het gaarproces moet traag zijn
2. Roer niet in de rijst want dan komt er te veel zetmeel los
3. Voeg de groenten en de zeevruchten stap voor stap toe naargelang de gaartijd

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231