Paella met mosselen
Ingrediënten
-
6 kleine kippenpootjes
-
1 zoete witte ui
-
2 teentje look
-
1 blik tomatenblokjes (400gr, zonder sap)
-
1½ l kippenbouillon
-
500 gr arroz (paellarijst)
-
200 gr doperwtjes (diepvries)
-
6 grote garnalen
-
1 kg mosselen
-
1 scheut witte wijn
-
100 gr chorizo
-
2 takjes fijngehakte peterselie
Bereiding
Bak de kippenpootjes in een koekenpan met olie bruin. Snipper ui, knoflook, peper (zonder zaadjes en zaadlijsten) en paprika. Fruit dit mengsel en voeg rijst, uitgelekte tomatenblokjes, bouillon, saffraan, doperwten, kippenpootjes en garnalen toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes sudderen.
Kook de mosselen ca. 5 minuten met een scheut wijn apart in een pan tot ze open gaan en schud ze af en toe om.
Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en bak ze uit in de koekenpan. Voeg ze samen met de mosselen toe aan de paella en laat 5 minuten meewarmen. Serveer met partjes citroen en bestrooi met peterselie. Drink er koele, iets droge witte Spaanse wijn bij (bijvoorbeeld uit de Rueda).
Recept: www.mosselen.nl
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be