Mijn favoriete paella

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Spaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Zet een grote, brede pan op een middelhoog vuur en doe er een geut olijfolie, de plakjes chorizo en het blokjes buikspek bij. Bak alles tien minuten en roer geregeld. Zodra de chorizo begint te kleuren en het vet eruit begint te smelten, voeg je de gehakte paprika’s, de look, de ui en de peterseliesteeltjes eraan toe, samen met een flinke snuif peper en zout en de saffraan. Laat dat nu tien minuten zachtjes pruttelen of tot de groenten zacht zijn. In tussentijd sorteer je de schelpdieren en gooi je elke strandgaper of mossel weg die niet goed dicht is.

  2. Voeg de rijst en de paprika’s uit een potje toe en blijf een paar minuten roeren tot de rijst doordrenkt is van die heerlijke smaken. Giet dan de tomaten uit blik erbij en 800ml van de bouillon, en kruid opnieuw met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en zet het dan op een middelhoog tot laag vuurtje. Blijf gedurende 15 minuten constant roeren. Deze combinatie van smaken wordt ongetwijfeld heerlijk, maar je moet het gerecht wel helpen door je goed van je taak te kwijten en ervoor te zorgen dat elke rijstkorrel evenveel liefde krijgt. Roer daarom van tijd tot tijd van de buitenkant van de pan naar het midden, zodat je in het midden een bergje rijst krijgt en er niks aan de bodem blijft kleven. Strijk de rijst weer uit met je lepel en begin opnieuw.

  3. Na 15 minuten is de rijst gaar, maar hoort hij nog een beetje een beet te hebben. Voeg de garnalen en de mosselen of strandgapers toe. Je mag er nu ook een extra geut bouillon aan toevoegen als de rijst wat droog lijkt. Blijven roeren, en zodra de schelpen open beginnen te gaan en de garnalen roze beginnen te kleuren, mogen de inktvis en de sperziebonen nog vijf minuten meekoken. Vis alle schelpen eruit die niet open zijn gegaan. Roer de gehakte peterselieblaadjes en het sap van de helft van je citroenpartjes door de paella en zet hem op tafel met de rest van de partjes ernaast.

0
Nog geen stemmen