Tartaar van inktvis

Ingrediënten

  • munt
  • citroensap
  • 1 teentje look versnipperd
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 20 inktvisringen
  • peper
  • zout
  • basilicumolie
  • viseitjes
  • kerstomaatjes
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Snij de inktvis met een scherp mes in kleine blokjes. Versnipper de look en het sjalotje.

  2. Snij de tomaat in 4, haal de pitjes eruit en snij het vel eraf. Snij de tomaat in kleine blokjes. Versnipper de munt.

  3. Bak de inktvis, de look en sjalot kort aan in een antikleefpan op een hoog vuur met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat dit afkoelen en uitlekken op keukenpapier.

  4. Doe alles samen in een kom en pers er een beetje citroensap over. Bind alles samen met de mayonaise. Dresseer op het bord door middel van een dresseerring. Werk af met kerstomaatjes, basilicumolie, viseitjes,...

0
Nog geen stemmen