Tartaar van zalm met asperges
Ingrediënten
-
200 gr verse zalm
-
4 kwarteleitjes
-
1 noriblad
-
4 el mayonaise
-
1 el kappertjes
-
1 el fijngehakte bieslook
-
1 eigeel
-
bieslook en kervel
-
1 el pickles zonder groentjes
-
2 el room
Bereiding
Hak de zalm in stukjes, kruid met peper en zout en meng met de kappertjes, bieslook en de 4 eetlepels mayonaise. Meng het eigeel met een beetje vanille.
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar. Schik 4 reepjes van het noriblad in 4 ronde vormpjes. Schik hierin de zalm en verwijder het vormpje.
Meng 3 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel room met de picklessaus en het water. Pocheer de kwarteleitjes in kokend water met zout en azijn.
Serveer de asperges met de picklesmayonaise, de tartaar, het vanille-eigeel en het gepocheerde ei. Versier met bieslook en kervel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be