Tomatenflan

Ingrediënten

  • 500 gr of 6 Roma-tomaten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teentje look, versnipperd
  • ½ dl water
  • 2 el ketchup
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • 1 el ketchup
  • basilicum, versnipperd
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Snij de tomaten in 8 en versnipper de look. Warm de olie op in een kookpot. Doe de tomaten en de look erin. Voeg het water toe. Doe de ketchup en tomatenpuree erbij en roer goed door. Draai het vuur lager wanneer het kookt, en laat ongeveer 20 min sudderen tot het water verdampt is. Pureer alles met een mixer.

  2. Giet de room, de melk, de eieren en het eigeel in een kom en roer even door. Giet 2 dl van de puree mee in deze kom. Versnipper basilicum erbij en voeg nog een lepel ketchup en tomatenpuree toe. Smeer de flanpotjes in met olie en vul ze met het mengsel.

  3. Zet de potjes in bain-marie in een oven van 170°C, gedurende 25 à 30 minuten. Draai de potjes om op een bord en werk af met basilicum en een beetje room.

0
Nog geen stemmen

Tomatenflan

1. Kook lang genoeg in zonder deksel
2. Voeg geen azijn toe
3. Niet zeven
4. Voeg eieren, melk en room toe

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566