Pompoensoep met scampi
Ingrediënten
-
¼ pompoen
-
1 teentje look
-
1 ui
-
1½ l water
-
1 sinaasappel (sap)
-
10 schijfjes chorizo
-
12 dikke scampi
-
1 el groentebouillon
-
kervel
-
boter
-
1 dl room
Bereiding
Stoof de versneden pompoen, samen met de aardappel, ui, prei en look aan in wat boter. Bevochtig met water, sinaasappelsap en groentebouillon. Laat opkoken en laat daarna nog 35’ lichtjes koken.
Mix het geheel en voeg wat saffraan en de room erbij.
Laat de plakjes chorizo op een ovenplaat drogen (3 u. op 60°). Cutter ze tot een poeder.
Grill de scampi’s. Frituur de schil van de aardappelen.
Serveer de soep met de scampi’s, de schil van de aardappel en overpoeder met de chorizopoeder. Versier met wat kervel en rasp er parmezaan over.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be