Pastinaaksoufflé
Bereiding
Schil de pastinaak en snij in blokjes. Smelt de boter in een kookpot en stoof de pastinaak aan. Giet er water bij tot de groenten onderstaan en laat gaar koken. Mix alles goed door en weeg 4 dl puree af.
Maak de bechamel: laat 60 gr boter in een pot smelten, en voeg al roerend 60 gr bloem toe. Laat de bloem even mee aanstoven en giet er al roerend de 2 dl melk bij. Voeg de pastinaakpuree toe.
Scheid de eieren en giet de eigelen al roerend bij de puree. Voeg de kaas toe, het citroensap en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de gehakte peterselie eronder en laat afkoelen.
Klop de eiwitten op en schep het eiwit door de afgekoelde puree. Beboter de soufflépotjes. Zet de potjes in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 min. Serveer onmiddellijk
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be