Signature Dish Antica Locanda: Melanzane alla Parmigiano

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de aubergine in de lengte in plakjes van +/- 0,5 cm dik. Haal ze door de bloem en frituur ze tot ze goudbruin zijn op een 180°C. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Kruiden met peper en zout.

  2. Snijd de mozzarella in plakjes.

  3. Neem een ovenschotel en doe daar eerst een laagje tomatensaus in, verdeel vervolgens de aubergines, met een beetje basilicum en plakjes mozzarella. Tussen elk laagje ook een beetje Parmezaanse kaas strooien en naar believen afkruiden met peper en zout. Herhaal dit tot dat de kom vol is en werk af met de resterende Parmezaanse kaas.

  4. Zet de kom in de oven en laat het geheel een 20 à 25 minuten bakken op een 180 à 200°C, afhankelijk van de grootte van de kom.

5
Average: 5 (1 vote)