Linguine alle vongole
Ingrediënten
-
500 gr venusschelpen
-
350 gr linguine
-
4 teentjes look
-
1 bussel verse platte peterselie
-
1 klein pepertje
-
5 cl witte wijn
-
peper
Bereiding
Laat de vongole gedurende een half uur in zout water hun overgebleven zand uitspuwen. Leg de uitgelekte vongole in een pot. Zet het deksel op de pot en laat op hoog vuur 5 minuten koken. Hou apart. Zeef het vocht van de vongole.
Kook de linguine : zonder deksel op de pot in goed gezouten kokend water met een beetje olijfolie. Laat de pasta koken tot beetgaar.
Giet olijfolie in een wok, voeg 2 lookteentjes (fijngesneden) en het pepertje (fijngesneden) toe. Voeg tenslotte ook de fijngehakte peterselie toe. Giet als laatste wat wijn in de wok.
Schep de pasta over in de wok. Giet het sap van de vongole erbij. Laat nog even zacht koken (blijven roeren). Voeg nog wat extra gehakte platte peterselie toe, alles mengen en serveren in een diep bord.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be