Lamscurry

Ingrediënten

  • 2 teentjes look
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 gr madras curry
  • fama
  • 1 th lepel komijnzaadjes
  • 1¼ dl kokosmelk
  • 5 dl vleesbouillon
  • 1 ui
  • 1 kg ontbeende lamsschouder
  • 4 wortelen
  • 1 el honing
  • fijngehakte koriander
  • maïszetmeel
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Indisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm. Grotere stukken moeten langer bakken. Doe een beetje Fama in de pan. Werk met een gewone braadpan, zodat er straks voldoende aanbaksel overblijft om de saus smaak te geven. Bak het vlees gedurende een paar minuten zodat het een mooie kleur heeft en meer smaak krijgt.

  2. Snijd de look en de ui heel fijn. Voeg ze eraan toe en doe ook alle kruiden erbij. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken zich goed kunnen mengen met het vlees.

  3. Nu mag pas de bouillon toegevoegd worden, evenals de kokosmelk. Laat alles een uur sudderen. Het vlees heeft een uur nodig om te garen en alle smaken goed op te nemen. Werk met kokosmelk om de sterke smaak van de madras curry een beetje te verzachten en doe dit met het deksel half op de pot. Het sausje moet inkoken, maar dan ook weer niet te veel, dus leg daarom het deksel er half overheen.

  4. Snijd nu de wortel en de courgette in stukken. Deze geven kleur aan het gerecht. We voegen deze er pas een kwartier voor het einde aan toe, want als de groenten een uur meekoken, worden ze papperig. Knapperige groenten zijn lekkerder, dus voeg ze er bij voorkeur pas later aan toe.

  5. Meng een beetje maïszetmeel met een beetje water. Door het op voorhand te mengen met water worden klonters vermeden. Bind de saus pas op het einde, om er zeker van te zijn dat de saus goed zal binden zodra alles doorkookt. Dresseer en werk af met koriander. De koriander mag pas op het eind toegevoegd worden zodat zijn kleur en smaak bewaard blijven.

0
Nog geen stemmen