Ree met kweepeer en bloedworst

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak de ree mooi bruin. Bevochtig met water en wijn. Voeg er de PH Wildbouillon, groenten, tijm en laurier bij en laat 3 uur braiseren onder deksel in een oven van 180° tot alles supergaar is.

  2. Giet de jus door een zeef en laat ze opkoken met de gedroogde en geweekte bospaddenstoelen.

  3. Snijd de kweepeer in brunoise en stoof ze aan . Bevochtig met water en grenadine. Laat rustig stoven onder deksel tot de kweepeer gaar is.

  4. Bak de reefilet mooi rosé.

  5. Serveer de ree met de kweepeer met daarop een schijfje bloedworst. Overstrooi met wat broodkruim. Oversaus met de jus van het nekvlees. Serveer de nek in een kommetje met de puree erbovenop en overstrooi eveneens met wat broodkruim. Zet het even onder de grill.

  6. Werk af met gehakte peterselie.

0
Nog geen stemmen