Ree met kweepeer en bloedworst
Ingrediënten
-
400 gr reefilet
-
1 ree nek
-
8 el aardappelpuree
-
100 gr gedroogde bospaddenstoelen (eekhoorntjesbrood)
-
1 l rode wijn
-
1 l water
-
2 el wildbouillon
-
1 wortel
-
1 prei
-
1 ui
-
1 teentje look
-
2 stengels selder
-
bakboter
-
1 el tomatenpuree
-
2 el broodkruim
-
4 el grenadine
-
1 dl water
Bereiding
Bak de ree mooi bruin. Bevochtig met water en wijn. Voeg er de PH Wildbouillon, groenten, tijm en laurier bij en laat 3 uur braiseren onder deksel in een oven van 180° tot alles supergaar is.
Giet de jus door een zeef en laat ze opkoken met de gedroogde en geweekte bospaddenstoelen.
Snijd de kweepeer in brunoise en stoof ze aan . Bevochtig met water en grenadine. Laat rustig stoven onder deksel tot de kweepeer gaar is.
Bak de reefilet mooi rosé.
Serveer de ree met de kweepeer met daarop een schijfje bloedworst. Overstrooi met wat broodkruim. Oversaus met de jus van het nekvlees. Serveer de nek in een kommetje met de puree erbovenop en overstrooi eveneens met wat broodkruim. Zet het even onder de grill.
Werk af met gehakte peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be