Linguine met truffelsaus

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt een beetje Fama in een pan. Als ze begint te ‘zingen’ mag je de gehakte sjalot toevoegen. Je moet de sjalot niet laten bakken. Zorg er dus voor dat de margarine nog blond is. De sjalot moet maar even aanfruiten. Zeker niet te lang. Truffels zijn gevoelig en dus moet je de sjalot gewoon kleuren. Zo heb je meer de smaak van de truffel in de saus en niet alleen smaak van sjalot.

  2. Blus een beetje met water en voeg ook wat room toe. Als je alleen room toevoegt is de saus te dik. Vandaar dat ik er ook water aan toevoeg. Kruid goed met peper en zout. Zet het vuur wat lager zodat de saus kan binden. Je hebt geen maïszetmeel nodig of roux. Zet het vuur zeker niet te hard want dan schift de saus.

  3. Voeg nu de truffelpasta toe. Als je de aroma’s en de smaak echt wil proeven in de saus dan moet je de truffelsmaak pas op het laatst toevoegen. Truffels zijn heel gevoelig en als je dat te lang op voorhand laat meekoken, ga je er niet veel meer van proeven. Je kan ook echte truffels gebruiken, maar dan wordt de pasta wel duur. Verse truffels voeg je rauw op je bord toe bij het serveren. Die doe je niet in de saus.

  4. Kook de pasta in gezouten water. Het zout geeft extra smaak aan de linguine. Kijk goed op de verpakking hoe lang de pasta moet koken en trek daar 2 minuten vanaf. De pasta gaart immers nog verder in de saus straks en als je hem te lang laat koken, krijg je papperige pasta.

  5. Giet de pasta af. We gaan de pasta dadelijk mengen met de saus, dus moet hij niet afgespoeld worden onder koud water, om het kleven tegen te gaan. Meng met de saus.

0
Nog geen stemmen