Tajine van kefta en tomaat
Ingrediënten
-
500 gr lamsgehakt
-
2 uien, fijngesneden
-
2 teentjes knoflook
-
4 vleestomaten
-
1 th lepel gemalen komijn
-
1 th lepel gemberpoeder
-
1 snuif saffraan
-
1 th lepel tomatenpoeder
-
¼ th lepel kurkuma
-
1 bosje verse koriander, fijngehakt
-
2 th lepel ras-el-hanout
-
zout en PH pepermix
Bereiding
Stoof de uien goudbruin in de tajine met wat olijfolie, samen met de gehakte knoflook. Voeg de tomaten aan toe met hun sap en kruid met peper en zout. Voeg ook de ras-el-hanout toe.
Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen met het tajinedeksel er bovenop.
Kneed het gehakt goed door met de komijn, paprika, gember, saffraan, tomatenpoeder en de helft van de gehakte koriander.
Draai kleine balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt en leg ze mooi naast elkaar in de saus. Dek de tajine af met het deksel.
Plaats op een laag vuurtje voor 8 à10 min. Werk af met koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be