Wok met kip

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in plakjes en de groenten in schijfjes. Zo doen ze dat in alle Aziatische landen en dus doen wij dat ook zo. Snijd de ingrediënten dun genoeg, want een wok moet snel klaar zijn. Hoe dikker, hoe langer alles moet bakken.

  2. Laat eerst wat Fama smelten in de wokpan. De wokpan moet heet zijn, niet alleen onderaan maar overal. Kruid nu het vlees en als de Fama begint te ‘zingen’, wok je de kipfilet ongeveer 2 minuten.

  3. Voeg de groenteschijfjes nu pas toe. De kipfilet moet een heel klein beetje langer bakken dan de groenten, dus voeg ik ze iets later toe. Maar je mag in principe ook alles tegelijk bakken. Het geheel nu nog eens 2 minuten wokken: hoe korter, hoe beter. Hoe langer je groenten wokt, hoe meer vocht ze verliezen. Hoe korter je wokt, hoe meer smaak en vitaminen er in blijven. En de groenten blijven nog krokant lekker.

  4. Blus met sojasaus en balsamicoazijn en kruid af. We hebben al jus van het vlees en van de groenten en nu voegen we nog wat zout en zuur toe. De balsamicoazijn zorgt voor de frisheid. Niet te veel azijn toevoegen, we hebben al smaak genoeg.

  5. Hak de citronella op het laatst. Groene kruiden altijd op het laatst toevoegen, om zowel de kleur als het aroma en de smaak te beschermen.

0
Nog geen stemmen