Vispannetje

Ingrediënten

voor de saus

Wij gingen op zoek naar de meest gezochte recepten in Vlaanderen. Wat typen jullie het vaakst in op Google? Welk recept kies je uit die lange lijs van zoekresultaten? VTM Koken ging aan de slag met jullie 10 favorieten. Nu ook vispannetje: snel gevonden, makkelijk gemaakt. 

 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C

  2. Snijd de sjalot en prei fijn en stoof glazig in een klontje boter. 

  3.  Snijd de champignons in fijne plakjes en bak ze kort mee.  

  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met de groentjes. 

  5. Verwarm de visfumet. 

  6. Snijd zalm, kabeljauw en wijting in moten. Verdeel over de groenten samen met de tongrolletjes en garnalen.

  7. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer enkele minuten droog met een klopper. 

  8. Ruikt het naar koekjes? Blus met een beetje fumet. Roer er de klonters uit. Voeg de rest van de fumet en witte wijn toe. Breng al roerend aan de kook. Voeg de room toe. Laat indikken. 

  9. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en verfris met het citroensap.

  10. Verdeel de saus over de vis. Werk af met gemalen kaas.

  11. Bak 30 à 40 minuten in de oven.

  12. Serveer met puree.

5
Average: 5 (1 vote)