Fruitsalade met kokosmelk, zaden en een sausje van bessen

Pascale Naessens

Snijd het seizoensfruit in grote stukken en verdeel het over de borden. ...
Ingrediënten: gemengd seizoensfruit, gemengd klein fruit: braambessen, frambozen, aardbeien, rode besjes,..., gemengde zaden, kokosmelk,
Beginner Minder dan 15 minuten 4 personen

Hapje met rauwe ham, noten, paddenstoelen en bladpeterselie

Pascale Naessens

Hak de hazelnoten grof in een mixer en snijd de bladpeterselie fijn. Zet opzij. ...
Ingrediënten: rauwe ham, hazelnoten, bruine champignons, sjalotjes, xeresazijn (of balsamicoazijn)
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hapje 2 personen

Gebakken peer met geitenkaas

Pascale Naessens

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis, maar schil ze niet. Bak ze ongeveer 10 minuten op een zacht ...
Ingrediënten: plakken geitenkaas, peren, krulsla, verse rozemarijn, walnoten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Salade 2 personen

Taco's met zalm en mangosalsa

Laat de zalm goed uitlekken en verwijder eventuele stukjes vel en graten. Maak de zalm met een vork los. ...
Ingrediënten: zalm in eigen nat (uit blik), citroen, rode chilipeper, peper, tacoschelpen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Mexicaans Hoofdgerecht 4 personen

Chinese dumplings en cocktail 'saketini'

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwijder de buitenste bladeren en het worteltje van de lente-ui. Snij overlang in twee en daarna zeer fijn. ...
Ingrediënten: varkensgehakt, Chinese kool, lente-ui, korainder (vers), sojasaus
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Sandwich met meloen en parmaham

Sonja Kimpen

Pel, ontpit en versnijd de meloen in kleine stukjes. Meng de meloen met de gedroogde veenbessen en de geraspte ...
Ingrediënten: zoete meloen of 1/4 watermeloen, gedroogde veenbessen, geraspte kokos, Synergie brood (3 per persoon), tuinkers
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Broodjes 4 personen

Sint-Jakobsvruchten met tomaat en zalmeitjes

Pascale Naessens

Maak een inkerving aan de onderkant van de tomaat in de vorm van een kruis. Snijd niet te diep, maar zorg ...
Ingrediënten: Sint-Jakobsvruchten, tomaat, zalmeitjes, lente-ui, hazelnootolie
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Watermeloensalade met feta en munt

...
Ingrediënten: watermeloen, munt, fetakaas, rode ui, sap van 2 limoenen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Salade 4 personen

Toast kannibaal van Sofie Dumont en Willy Naessens

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de saus: Pel de sjalot. Snij grof. Doe samen met de andere ingrediënten (olie, dooier, mosterd, ansjovis) ...
Ingrediënten: brood, mager rundsvlees, peper, zout, boter
Beginner Frans 4 personen

Pompoen-rucola slaatje met mozzarella

Ann Vertriest

Verwarm de oven voor op 190°. Schil en snij de pompoen in plakken. Bekleed een ovenplaat met zilverpapier en leg ...
Ingrediënten: butternutpompoen (muskaatpompoen), mozzarella (gewone of met buffelmelk), rucola, geroosterde pompoenpitten, olijfolie + 2 el om de pompoen te roosteren
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Salade 4 personen