Eenvoudige dipsaus met feta en zongedroogde tomaten
Italiaans geroosterde vijgen
Bruschetta met tomaat en basilicum op de barbecue
Ingrediënten: stokbrood, look, sjalot (of ui), kerstomaatjes, basilicum
Rauwe zalm met zure room en bieslook
Ingrediënten: rauwe zalm, zure room, bieslook, zwarte peper en zout, olijfolie
Tapenade van zongedroogde tomaten en basilicum
Ingrediënten: zongedroogde tomaat, basilicum, oregano, peper, zout
Brochette van tomaat, mozzarella en spek
Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken
Ingrediënten: kleine mozzarella bolletjes, kerstomaatjes, peper, pomodorikruiden of Italiaanse kruiden, ontbijspek
Hapje met aardappel, geitenkaas en gerookte zalm
Ingrediënten: bieslook, zachte geitenkaas, gerookte zalm, Ratte aardappelen,
Pomamore tomaten met Gandaham en Parmezaan
Ingrediënten: halfgedroogde tomaten 'Pomamore' op oliemarinade, halve, dunne sneetjes Gandaham, Parmezaanse kaas, basilicum, zwarte peper