Flensjes met gebakken appel en amandelschilfers

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Maak een kuiltje in de bloem en stort er de eitjes in. Roer er geleidelijk de melk onder. ...
Ingrediënten: eieren, bloem, gesmolten boter, appels, melk
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Zandkoekjes en vanillewafels

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Verwarm de oven voor op 180°C.  ...
Ingrediënten: boter, bloem, zelfgemaakte vanillesuiker (of 120g gewone suiker en 1 zakje vanillesuiker), ei, notenmix
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Gebak 4 personen

Hartige cake met olijven, Gandaham en geitenkaas

Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken

Meng de eieren met de bloem, doe de olijfolie en witte wijn erbij en meng het geheel tot een egaal deeg. ...
Ingrediënten: eieren, , bloem (met 1 zakje bakpoeder) of 250gr zelfrijzende bloem, olijfolie, witte wijn
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Broodpudding met peperkoek

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Snijd het brood en de peperkoek in stukjes.  Doe er de rozijnen bij, de eieren en de bloem. ...
Ingrediënten: melk, peperkoek, donkerbruine suiker, oud brood, kaneelpoeder
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Geplette appeltjes met pannenkoeken

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schil de appelen en snijd in blokjes. Bak ze aan in boter tot ze mals zij. Voeg de suiker toe en plet ze. Doe ...
Ingrediënten: bloem, appels, bruine suiker, sinaasappel (sap), eieren
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Pannenkoek voor mensen met allergieën

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe het rijstmeel in een kom en voeg de rijstmelk er al roerend bij. Gooi de eieren en het eigeel erbij en klop ...
Ingrediënten: eieren, arachideolie, rijstmeel, rijstmelk, eierdooiers
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Speculaas

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Meng alle ingrediënten samen in de keukenrobot met de menghaak. Kneed het deeg daarna met de handen tot een bal ...
Ingrediënten: ei, bruine suiker, boter, zelfrijzende bloem, kaneel
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Kastanjetaart

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Beleg een bakvorm met het bladerdeeg. ...
Ingrediënten: bloem, kastanjelikeur (facultatief), amandelpoeder, suiker, eieren
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Gebak 4 personen

Petit beurre koekjes

Piet Huysentruyt

Meng de zachte boter met de bloemsuiker en de honing. Meng de maïzena met de bloem. Meng daarna afwisselend het ...
Ingrediënten: grove suiker, vanille, maizena, bloemsuiker, bloem
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Chocolade chunk cookies

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 185 graden. Weeg alles af. ...
Ingrediënten: donkere chocolade, amandelen (geschaafd), havermout, zout, boter
Voor kinderen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Gebak 4 personen