Tips voor de Feestdagen: koude voorgerechten

Tips voor de Feestdagen: koude voorgerechten
dinsdag, 8 december, 2015 - 15:46

Het grote voordeel van een koud voorgerecht is dat je niet te lang in de keuken moet staan. Koop een goede kwaliteit gerookte zalm of verse garnalen bij je vishandel of ga langs bij de slager voor de heerlijkste patés. 

Een klassieke garnalencocktail maak je in een handomdraai.  

 

 

Koop een lekkere wildpaté bij je slager en serveer hem met brioche en gekarameliseerde vijg

 

Wil je graag zelf aan de slag om paté te maken? Probeer deze heerlijke fazantepaté met pistachenootjes of terrine van hert met een lekkere compote, chutney of pickles erbij. Of de klassieker: varkenspaté of boerenpaté

 

 

Tover kleur op je bord met deze voorgerechtjes. Ideaal voor de vegetariërs zijn de dips: dip van rode biet met feta of een verrassende hummus van rode biet .

 

 

Succes gegarandeerd met deze 'macaron' van rode biet, petit-suisse en walnoten.

 

Gerookte vis op het bord bijft een mooie klassieker: Zalm en gerookte forel, zalmrilette, gravad lax of de mooie versie gravad lax met rode biet.

 

Voor de hobbykoks is er een verrassend bordje van gerookte paling met rode biet en rammenas of gerookte paling met rode biet en zure room

 

Een tartaar is een heerlijk feestelijk voorgerecht. Enkele suggesties : tartaar van rode biet met gerookte paling en crème van camemberttartaar van makreel, tartaar van sint jacobsschelpen met limoen of tartaar van gepekelde zalm met radijsjes en granny smith is ook een heerlijke combinatie.